Strand en zee

Wie kent ze niet de prachtige stranden van de Algarve? Wij hebben ze ook gevonden en onze favorieten voor u op een rijtje gezet

Alvor Beach (10 min rijden)

Ons favoriete strand , uitgestrekt met diverse watersport mogelijkheden. U kunt hier ligbedden huren.

Tip; Bar restaurant Restinga, iedere dag volop keuze uit verse vis. zij serveren tevens drankjes en snacks op het strand !

Ferragudo/Praia Grande (20 min rijden)

Ook zo’n fijne plek !

Op het strand kunt u naast ligbedjes ook waterfietsen en surfboards huren.

Onze favoriet; Club Nau, met name op zondag een aanrader om hier een tafel te reserveren en genieten van het heerlijke eten en de live muziek.

Portimao Marina (15 min)

Club No Solo Aqua… gezellige club met een klein overzichtelijk strand met een drijvende speeltuin voor de oudere kinderen.

Hier kunt u lig- en loungebedden huren, De Club bestaat uit twee delen; beach en pool u kunt lekker een dagje luieren aan het zwembad onder genot van een drankje en de muziek van de DJ. Of kiest u voor een bed op het strand in de baai van Praia Rocha.

Praia Rocha ( 15 min rijden)

Aan de andere zijde van Portimao Marina ligt het uitgestrekte strand van Praia da Rocha met een houten wandelpad met diverse restaurants.

Portimao

Met 10 minuten ben u in het shopping centre Aqua Portimao –  www.aquaportimao.pt

Hier vindt u diverse winkels en een grote JUMBO supermarkt .

Plaatsen in de omgeving van Villa da Raposa

Alvor

Waar de lagune uitnodigt tot het maken van een prachtige wandeling door het natuurgebied. Onderweg komt u diverse restaurants tegen. Het dorpje zelf is een van origine pittoresk Portugees vissersdorpje. Wandel over de steile paden van cascades en laat u verrassen door de vele restaurants en bars. Van typisch Portugese stijl tot een Irish pub u vindt het hier.

Silves

De voormalige hoofdstad van het Arabische rijk is zeker een bezoek waard. De smalle steile straatjes leiden u naar het hoogste punt waar u het oude Moorse kasteel vindt. Vergeet geen bezoek te brengen aan café Ingles hun banoffee pie is een absolute aanrader.

Ferragudo

Aan de monding van de rio arade vindt u Ferragudo. Een van oorsprong traditioneel vissersdorp. Het dorp biedt vele mogelijkheden, wandel via het strand naar het fort van Sao Joao de Arade uit de 15de eeuw. Het strand van Praia Grande is te voet bereikbaar. Op het plein kunt u regelmatig genieten van live fado muziek op 1 van de vele terrasjes.

Lagos

Een levende havenstad, het mooie oude centrum heeft vele winkels en gezellige terrassen en restaurants. Vanuit de jachthaven vertrekken er diverse excursies , u kunt dolfijnen gaan spotten of de grotten bekijken.

Golf

De Algarve is een zeer populaire golf bestemming. Met een groot aanbod aan golfbanen. Wij hebben de 2 dichts bijzijnde hieronder beschreven.

Penina golf

18 holes (champion course) – 9 holes (resort) – 9 holes (academy course) – drving range – putting green – chipping green – practise bunker

www.penina.com

Alto golf

18 holes – driving range – putting green- chipping green

www.pestanagolf.com